Wat is boekweit?

Wat is boekweit?

Boekweit is geen graan, maar een pseudograan. Een pseudograan is geen graan, maar wordt op dezelfde manier als graan gebruikt. Het is dus ook vrij van gluten. Boekweit is een zaad, komt uit de duizendknoopfamilie en oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië. Boekweit bevat vergeleken met tarwemeel meer koolhydraten, minder vet, minder eiwitten, minder mineralen en minder B-vitamines. Verder bevat het veel magnesium, kalium, vitamine K en fosfor.

Boekweit kan gebruikt worden voor het bereiden van koek, pannenkoeken, pizzabodems en meer. Voor het maken van brood moet boekweitmeel gemengd worden met meel van een andere graansoort.

Bericht bewaren
Beoordeel
Rabia Kechouch beantwoordt jouw vragen | Gezondeten.nl

Nieuwsgierig naar meer informatie over dit onderwerp?

Stel dan je vraag gratis en eenvoudig aan één van onze deskundigen hier!

Mogelijk ook interessant om te weten

Voedingsstoffen Voedingsstoffen

Welke graansoorten zijn glutenvrij?

Glutenvrije graansoorten zijn gierst, haver, maïs, rijst, sorghum, teff, boekweit en quinoa. Boekweit en quinoa zijn eigenlij...

Voedingsstoffen Voedingsstoffen

Wat zijn gezonde alternatieven voor tarweproducten?

Tarwe is een graansoort waar onder andere meel en bloem van wordt gemaakt. Volkorentarwe bevat voedingsvezels, vitamines en m...

Producten Producten

Wat zijn goede alternatieven voor rijst?

Rijst is een graansoort die in grote delen van de wereld als belangrijkste voedingsbron dient. Na het oogsten wordt rijst uit...

Voedingsstoffen Voedingsstoffen

Kan ik beter een boterham of een cracker eten?

Of je beter een boterham of cracker kan eten hangt nauw samen met het uiteindelijke doel. Brood is namelijk een bron van jodi...

Voedingsstoffen Voedingsstoffen

Wat is tarwe?

Tarwe is een welbekende graansoort uit de grassenfamilie. Samen met maïs is tarwe de meest gegeten graansoort in de wereld. D...

Toon meer (1030)
Volg ons