Welgeteld bestaan er acht groentesoorten:
- Bladgroenten: andijvie, sla, spinazie, veldsla, ijsbergsla, raapstelen, postelein
- Kiemgroenten: taugé, alfalfa, tuinkers
- Koolsoorten: bloemkool, boerenkool, broccoli, Chinese kool, koolrabi, rode kool, savooiekool, spitskool, witte kool, spruitjes, paksoi
- Stengelgewassen: bleekselderij, venkel, asperge, artisjok, rabarber, bamboe
- Uien: ui, knoflook, bosui, prei
- Vruchtgroenten: courgette, komkommer, paprika, pompoen, tomaten, aubergine, zoete maïs, avocado, artisjok
- Wortel- en knolgewassen: rode bieten, bospeen, waspeen, knolselderij, radijs, winterpeen, koolraap, schorseneren, pastinaak, rettich
- Overige groenten: witlof, paddenstoelen, champignons en de groenten die botanisch gezien vallen onder de peulvruchten: doperwten, kousenband, peulen, snijbonen, sperziebonen, tuinbonen